Pismo hrvatskog huligana, novi dokaz: Draga Ljube, tući ću se sa njih 600

Ostaje da se vidi, zašto je neko u 21. vijeku i razvoju savremene tehnologije koristio olovku i papir za poruku svojoj "voljenoj Ljubi", kao i da se konačno utvrdi razlog nereda
31 komentar(a)
Grobari, tuča, Foto: Reuters
Grobari, tuča, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2017. 08:34h

Mediji u regionu i dalje spekulišu koji je povod za organizovanje nereda na 156. vječitom derbiju.

Dok neki tvrde da iza cijele priče, pored borbe za prevlast na samoj tribini stoji i borba oko novca, droge, čak i menadžerskih ugovora pojedinih fudbalera, jedno je sigurno a to je da su u incidentima učestvovali i "uvezeni" huligani iz Hrvatske.

Kako "Blic" prenosi policija je našla "neoboriv dokaz" da su hrvatski državljani došli na južnu tribinu stadiona "Partizana" samo sa namjerom da izazovu nerede.

U pitanju je navodno pismo, najmlađeg uhapšenog Ivana Ronalda Miškovića (18) svojoj djevojci. izvjesnoj Ljubi, u kojoj Hrvat nagovještava da ide na utakmicu da se bije, a ne turistički, kako je tvrdila jedna od žena uhapšenih.

"Ljube tući ću se sa njih 600. Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobiću možda malo batina ali ću ih dati više, puno više", stoji u navedenom pismu, koje je policija našla pored stočića u sobi jednog luksuznog hotela koji su hrvatski državljani koristili kao bazu.

Mladi Splićanin je naveo u pismu i da će oni imati podršku od 150 ljudi na tribini, tako da se ne boji za konačan ishod tuče.

Ostaje da se vidi, zašto je neko u 21. vijeku i razvoju savremene tehnologije koristio olovku i papir za poruku svojoj "voljenoj Ljubi", kao i da se konačno utvrdi razlog nereda.

Za sada se spominju cifre od 10.000 dolara koje su šest hrvatskih državljana trebali da dobiju za pomoć u bici oko prevlasti na tribini navijača beogradskog Partizana "Grobara".

Bonus video: