VRIJEDNE OKO 820.000 EURA

BiH: Rekordna zapljena švercovanih cigareta u kamionu firme iz Crne Gore

Navodi se da su švercovane cigarete bile namijenjene "crnom tržištu" Evropske unije

38159 pregleda 22 reakcija 21 komentar(a)
Foto: new.uino.gov.ba
Foto: new.uino.gov.ba

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine u kamionu u vlasništvu firme iz Crne Gore pronašla je i oduzela 585 paketa (292.500 paklica cigareta), švercovanih cigareta "Regina Red".

Kako je saopšteno iz Uprave, tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procijenjena je na oko 820.000 eura (1.608.000 konvertibilnih maraka).

Navodi se i da su švercovane cigarete bile namijenjene "crnom tržištu" Evropske unije.

U saopštenju Uprave za indirektno oporezivanje se navodi da je to rekordna zaplijena cigareta na prostorima Bosne i Herecgovine.

"Aktivnosti na terenu su sprovedene na osnovu naredbe Suda BiH i uz odličnu saradnju sa Tužilaštvom BiH. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda" iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, Tužilaštvu BiH biće podnesen Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu protiv osumnjičenog lica. Službenici Uprave za indirektno oporezivanje nastavljaju dalje sa prikupljanjem dokaza u vezi sa navedenim krivičnim djelom. Tereteno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, dok je lice inicijala K. M. lišeno slobode", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ne navodi gdje su cigarete zaplijenjene, nema naziva crnogorske firme, niti čiji je državljanin vozač kamiona K.M..