teško povrijeđen

Kosovo: Napadnut istraživački novinar, mogući razlog dokumentarac o Islamskoj državi

"Tukli su me oko minut i po, slomili su mi četiri zuba i povrijedili vilicu i nos", kazao je Durići novinarima u Prištini

8337 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Istraživački novinar Visar Durići teško je povrijeđen kada su ga tri maskirane osobe napale noćas na ulazu zgrade u kojoj stanuje u Kosovo Polju.

Durići je posle izjave koju je tim povodom dao policiji rekao da ga je najpre napala jedna osoba kojoj su se potom pridružile još dvije.

"Tukli su me oko minut i po, slomili su mi četiri zuba i povrijedili vilicu i nos", kazao je Durići novinarima u Prištini.

Navodeći da je od 2014. godine dobijao prijetnje, ocijenio je da je možda napadnut zbog rada na dokumentarnom filmu o borcima Islamske države u Siriji koji emituje na televiziji i onlajn medijima.

Portparol Policije Kosova za region Prištine, Agron Borovci rekao je ranije da je policija u koordinaciji sa državnim tužiocem, pokrenula istragu o incidentu.

Durići je neposredno prije napada bio gost emisije "Politico" prištinske televizije Kanal10, gdjke je govorio o jučerašnjem hapšenju 12 osoba osumnjičenih za primanje i davanje mita u kosovskoj Agenciji za razvoj poljoprivrede.

Preporučujemo za Vas