Borelov portparol: Potpuna glupost da će SAD i EU tražiti od Srbije priznanje Kosova

Izvještavanjem Večernjih novosti iznenađeni i diplomatski izvori u Briselu, koji navode da su u pitanju "tračevi i izmišljene konstrukcije po kojima su neka glasila već poznata"

5021 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Portparol šefa evropske diplomatije Žozepa Borela negirao je danas navode Večernjih novosti da Brisel i Vašington pripremaju neformalni dokument kojim će Beogradu staviti do znanja da mora da se obaveže na priznanje nezavisnosti Kosova.

"Budite uvjereni da je ovakvo izvještavanje potpuna glupost", rekao je Borelov portparol Peter Stano, prenijela je televizija N1.

Izvještavanjem Večernjih novosti iznenađeni su i diplomatski izvori u Briselu, koji navode da su u pitanju "tračevi i izmišljene konstrukcije po kojima su neka glasila već poznata", dodaje N1.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, Večernje novosti su danas objavile da Brisel i Vašington pripremaju listu konkretnih očekivanja od Beograda u procesu rješavanja kosovskog pitanja. List je naveo da će te zahtjeve najvjerovatnije dostaviti državnom vrhu Srbije u vidu neformalnog dokumenta u kojem će Beogradu staviti do znanja da mora da se obaveže da će priznati Kosovo.

Bonus video: