Prve ruske vakcine stigle u Sjevernu Makedoniju, naručeno 200.000 doza

Ministar zdravlja Venko Filipče je novinarima rekao da će ovom prvom dozom od 3.000 biti obezbijeđen kontinuitet započete imunuzacije i dodao da će narednih dana biti produžena intenzivna komunikacija da se organizuje dinamika dolaska sljedećih količina

8642 pregleda 0 komentar(a)
Venko Filipče, Foto: Screenshot/Youtube
Venko Filipče, Foto: Screenshot/Youtube

U Sjevernu Makedoniju danas je stigao prvi kontingent od 3.000 ruskih vakcina "Sputnjik v" protiv kovida 19, od naručenih 200.000 doza.

Isporuka je stigla redovnim letom "Er Srbije", a na Međunarodnom aerodromu "Skoplje" su je dočekali ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče i ruski ambasador Sergej Bazdnikin.

Filipče je novinarima rekao da će ovom prvom dozom od 3.000 biti obezbijeđen kontinuitet započete imunuzacije i dodao da će narednih dana biti produžena intenzivna komunikacija da se organizuje dinamika dolaska sljedećih količina.

“Ukupno je naručeno 200.000 doza. Radi se o vakcinama koie su različite u dijelu vakcinacije i revakcinacije što znači da će svih ovih 3.000 doza da se koriste za prvu vakcinu", rekao je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije.

U Sjevernoj Makedoniji je 17. februara počela vakcinacija prve prioritetne grupe u kojoj su zdravstveni radnici u kovid centrima vakcinama "Fajzer" koje su stigle kao donacija Srbije.

Sa dobijenih 8.000 doza do sada je vakcinisano više od 3.500 medicinskih radnika.

Bonus video: