DJB: Đilas neprihvatljiv, sigurno ga nećemo podržati

". Nama Đilas nije prihvatljiv kandidat, to je gotovo jednoglasna odluka svih naših stranačkih organa"
169 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: Beta
Dragan Đilas, Foto: Beta
Ažurirano: 13.12.2017. 16:59h

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je neprihvatljiv kandidat za nas, navodi predsjednik beogradskog odbora Dosta je bilo Vojin Biljić.

Kako kaže, DJB Đilasa “sigurno neće podržati”.

"Naš stav je već duže vreme jasan. Nama Đilas nije prihvatljiv kandidat, to je gotovo jednoglasna odluka svih naših stranačkih organa. Neprihvatljiv je jer je simbol partokratije, partijskog zapošljavanja i zloupotrebe javnih resursa za vrijeme vlasti", rekao je Biljić.

Biljić je kazao da se "protiv štetnih pojava i nakaradnog sistem" ne mogu boriti oni koji su učestvovali u stvaranju tog stanja i da je "mnoštvo projekata koji su simbol bahatosti sadašnje vlasti" iz vremena Đilasa. Naveo je sistem naplate gradskog prevoza "Bus plus" i odnos prema medijima.

"Mi smatramo da samo kredibilni ljudi mogu donijeti bilo kakvu promjenu i da je Đilasova kandidatura interes samog SNS", rekao je Biljić.

On je kazao da je DJB već počeo kampanju za beogradske izbore, da ima ljude koji nisu bili u politici, koji imaju program i koji žele da rade u interesu Beograđana.

Đilas je za nedjeljnik NIN izjavio da će učestvovati na gradskim izborima u Beogradu i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

Bonus video: