Reakcije na odluku Đilasa: Nije ni odlazio iz politike, saradnja sa onima koji se bore protiv korupcije

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 13.12.2017. 15:11h

Član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom najave da će se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas vratiti u politiku i učestvovati na beogradskim izborima, da Đilas nikada nije ni odlazio iz politike ali i dodao da građani sigurno ne žele povratak na staro.

"Bivši predsjednik DS Dragan Đilas odlučio je, kako kaže, da se vrati u politiku iako iz nje nikada nije ni odlazio. Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za DS i otjerao je u stečaj. Da apsurd bude veći, baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti. Podsjetiću da su Đilasove kompanije u vrijeme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji", naveo je Stefanović.

Funkcioner SNS je u pisanoj izjavi rekao da Đilas nije uspio da upravlja Demokratskom strankom i da je tu partiju oterao u stečaj, a da bi danas sa gradonačelnikom Novog Beograda Aleksandrom Šapićem da otjera u stečaj sve Beograđane.

"Đilas želi da nastavi sa Aleksandrom Šapićem kampanju bahatosti koju su sprovodili od 2008. do 2014. godine, koliko su vladali Beogradom, kada su vrlo malo uradili za Beograđane, a mnogo uradili za sebe. Potpuno sam siguran da građani Beograda ne žele povratak na staro, ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nijesu se brinuli od čega će da žive građani Beograda, već žele da, prije svega, oni odlučuju o životu svog grada, u kome će imati sigurnu budućnost za sebe i svoju djecu", naveo je Stefanović.

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

Narodna stranka: Narednih dana ćemo odlučiti da li čemo podržati Đilasa

Narodna stranka će u narednih nedjelju dana na stranačkim organima donijeti odluku o načinu na koji če nastupiti na predstojećim beogradskim izborima i da li će podržati bivšeg gardonačelnika Dragana Đilasa, izjavio je danas potpredsjednik Narodne i poslanik u republičkom parlamentu Miroslav Aleksić.

"Narodna stranka će na svojim organima donijeti odluku da li će podržati nekog kandidata i učestvovati u nekoj široj koloni ili ako ne bude dogovora sami izaći na beogradske izbore", rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

On je podsjetio i da ta partija zastupa tezu da opozicija treba izaći u što široj koloni i da će nastaviti da se bori za to, jer je to jedini način da se suproststave na izborima vladajućem režimu.

Upitan o načinu na koji bi Đilas mogao učestvovati na izborima on je kazao da Đilas nema organe i da vjerovatno očekuje podršku stranaka koje bi mogle stati iza njega.

Obradović: Saradnja samo sa onima koji će da se bore protiv kriminala i korupcije

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas se taj pokret sprema za samostalan izlazak na predstojeće beogradske izbore, a da su spremni na predizbornu saradnju sa svima koji su spremni na beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije.

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da za sve, pa i za Đilasa, Dveri imaju jedno pitanje: "Da li ste spremni za beskrompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije?".

"Neka nam odgovore da li su spremni da konačno isteramo na čistac Sinišu Malog i Gorana Vesića koji moraju da završe u zatvoru i da li su spremni da preispitaju sve vlasti koje su bile u Srbiji i Beogradu i pozovu na odgovornost sve koji su opljačkali narod i državu", dodao je Obradović.

On je kazao da oni koji nijesu spremni na tu borbu ne treba Dveri ni da zovu na saradnju.

Obradović Đilasu zamjera što je bio dio lošeg vladajućeg režima u cjelini i da zato otvoreno postavlja pitanje: "Da li su izvučene pouke iz tog perioda?".

Bonus video: