Đilas: Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda

On je kazao da nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali i da nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se, kako je kazao, u mladosti borio i organizovao studentske proteste
56 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 13.12.2017. 14:59h

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsjednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prijestonice Srbije", rekao je Đilas u intervjuu za sjutrašnji broj magazina NIN.

"Sad mogu da potpišem i da garantujem cijelom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 mjeseci naše vlasti", poručio je Đilas.

Đilas je naveo da je uvjeren da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone.

"I vjerujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsjednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri... Znam da veliki broj građana kaže: 'Ma, nema šanse, oni će da pobjede opet. Ja vam kažem - ma, neće! Ima šanse! I za Slobu smo mislili da će da vlada još 100 godina, pa je pao'", rekao je Đilas.

On je kazao da nije mislio da će se više ikad baviti politikom, ali i da nije mislio ni da u Srbiji može da se napravi vlast koja je gora od Miloševićeve, protiv koje se, kako je kazao, u mladosti borio i organizovao studentske proteste.

"Razlog plus za moj povratak u politiku su reakcije koje je izazvala moja izjava da sam ponosan što naša ćerka koju je Milica nosila u stomaku kada smo nas dvoje šetali prije dvadeset godina, danas ponovo demonstrira boreći se za bolju Srbiju. A šta treba da rade mladi ljudi nego da se bune, da traže promjene, bolju državu bez obzira na to ko je na vlasti?", istakao je Đilas.

Bonus video: