Dimne bombe u Knez Mihailovoj: Najava za derbi ili protest zbog Leposavića?

Dio crnogorskih medija, pozivajuću se na pisanja medija bliskih Srpskoj naprednoj stranci Aleksandra Vučića, objavio je da su se građani okupili nezadovoljni odlukom premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavić

18967 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Danas u Knez Mihailovoj, Foto: Screenshot
Danas u Knez Mihailovoj, Foto: Screenshot

U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, gdje se nalazi i ambasada Crne Gore, okupilo se više osoba koje su postavile i zapalile baklje i dimne bombe i skandirale.

Dio crnogorskih medija, pozivajuću se na pisanja medija bliskih Srpskoj naprednoj stranci Aleksandra Vučića, mahom tabloida, objavio je da su se građani okupili nezadovoljni odlukom premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak smjene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

N1 i Nova.rs, pak prenose da se sumnja da je dimne bombe u dužini od 100 m, postavila navijačka grupa Crvene zvezde.

Pretpostavlja se da je riječ o "uvertiri" pred Vječiti derbi koji Crvena zvezda i Partizan igraju u srijedu.

Blic je objavio da se ne zna tačan razlog tog incidenta, a i da oni raspolažu sa dvije verzije od kojih je jedna da se radi o protestu zbog Leposavića, a druga o navijačima jednog od beogradskih klubova.

Prema saznanjima N1 privedene su tri osobe.

Nova.rs objavila je da je grupa maloljetnika zapalila dimne bombe.

"Odjednom se stvorio dim. Niko nije znao šta se dešava. Potom sam vidio grupu maloljetnika kako trči po ulici. Ubrzo se tu stvorila i policija”, kazao je za Nova.rs jedan od prolaznika.

Bonus video: