komentarisao nastup đukanovića

Vučić: Beograd ima problem samo sa položajem Srba u Crnoj Gori

"Očekivao sam da u Crnoj Gori postoje i neki veći problemi, poput otvaranja fabrika ili pitanja vakcinacije, ali sada vidim da je za sve kriva Srbija", kazao je Vučić

18043 pregleda 864 reakcija 148 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da Beograd ima problem sa nezavisnošću Crne Gore ali je rekao da ima problem sa položajem srpskog naroda u toj zemlji, za koji je rekao da je "težak i užasan".

"Sa pažnjom sam gledao nastup Mila Đukanovića na državnoj televiziji i pitao sam se hoće li postojati jedan segment u kojem neće isključivo da se priča o Srbiji i posredno o meni i u kojem se srpski narod neće optuživati za pećinski nacionalizam. Trudio sam se da ga dočekam ali nisam", rekao je Vučić.

On je dodao da je očekivao da u Crnoj Gori postoje i neki veći problemi, poput otvaranja fabrika ili pitanja vakcinacije, ali da "sada vidi da je za sve kriva Srbija".

Vučić je dodao da nema problem sa crnogorskom nezavisnošću ali da ima sa položajem srpskog naroda.

"I upravo je to Đukanovićeva emisija dokazala. Potvrdila je sve ono što govorimo o teškoj poziciji, užasnoj poziciji srpskog naroda. Bolje od svih nas o tome je govorio on", rekao je on.

Vučić je rekao da Srbija želi najbolje odnose sa svima ali da ne želi da ćuti o odnosu prema srpskom narodu.

"A što se tiče napada na Srbiju, samo neka nastave. Mi ćemo pričati o zajedničkom radu i budućnosti... Želimo najbolje odnose sa svima i ovih dana će premijerka Ana Brnabić obavestiti premijera Zdravka Krivokapića o novoj tranši vakcina", rekao je on.