Palma: Neko mora u zatvor, Marinika ili ja

Tužilaštvo u Jagodini ispituje optužbe o tome da je jedan od vladajućih političara Srbije pedofil i seksualni zlostavljač

12085 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Marković Palma, Foto: Betaphoto
Dragan Marković Palma, Foto: Betaphoto

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da se juče ujutro samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gdje je zatražio “da se ispitaju svi navodi” potpredsjednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić, koja ga je optužila da na “žurkama” koje za političke i poslovne partnere pravi u Končarevu i Jagodini podvodi i maloljetne djevojke.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom navoda o podvođenju i seksualnom zlostavljanju, ali tek pošto ime je to zatražio sam Palma.

Marković, koji je i predsjednik Skupštine grada Jagodine, rekao je juče na konferenciji za novinare u tom gradu da je od tužilaštva zatražio “da ubrza proces jer je javnost uznemirena” i da “očekuje da već od danas krene istražni postupak i da se taj postupak brzo završi”.

Na konferenciji za novinare SSP u ponedjeljak, muškarac čiji je identitet bio zaštićen je u video svjedočenju rekao da su djevojčice na licu mjesta napijale i podvodile “hostese koje su fiktivno zaposlene u jagodinskim javnim preduzećima”, kao i da mu je jednom prilikom prijateljica koja je radila kao hostesa ispričala da je nakon jedne takve žurke odvela djevojčicu od 15-ak godina u sobu iznad prostorija RTV Jagodine “gdje je Palma čekao go”, i gdje je ostavio neko vrijeme iako je djevojčica plakala.

“Više je ličilo na stočnu pijacu nego na žurku”, rekao je muškarac i dodao da smatra da se izjave koje su se u ranijem periodu pojavljivale da u Srbiji postoji političar pedofil “odnose na njega”.

Palma je juče rekao da je “po džemperu” prepoznao tog muškarca, koga je identifikovao kao “čovjeka s bradom Branislava Radosavljevića”, i dodao da će i on morati da dâ izjavu. Iz Palminog kabineta je saopšteno da je Radosavljević član SSP Dragana Đilasa i bliski saradnik Marinike Tepić.

“Oni treba da objasne ko su ta djeca, ko su te djevojke, koje su to žene koje su navodno bile na tim mjestima koja oni pominju i da se tu desilo to što su oni naveli. Odgovorno tvrdim: sve je čista laž. Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić ili ja. U zatvor će ići onaj ko laže. Marinika Tepić će morati sve da dokaže”, rekao je Marković.

Tepić
Tepićfoto: Betaphoto

On je najavio da će “žene koje su zaposlene u javnom sektoru u Jagodini, odnosno većina njih, tužiti Mariniku Tepić, jer je ona izjavila na jednoj televiziji kako te žene dobiju njegov broj telefona, pa se jave za druženje, a onda, koja se navodno dobro druži, dobije posao”.

Tepić je o seksualnom iskorištavanju i zlostavljanju žena u Jagodini prvi put govorila u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S prošle sedmice.

“Ovo je pokušaj da se devalvira sve ono što sam ja radio u ovom gradu od 2004. godine i da me uvaljaju u blato. Neće uspjeti u tome, ali moraće da objasne sve što su pričali i da dođu ti koje pominju, ali nema ko da dođe, jer je sve čista laž. Ja imam tri unuke i da im neko uradi to što navode da sam ja uradio, ja bi to završio po hitnom postupku”, kazao je Marković.

Marinika Tepić je optužila Palmu da je u Končarevu i Jagodini podvodio i “djevojčice od 15, 16, 17 godina” koje su nakon njegovih “žurki” sa političkim i poslovnim prijateljima ostajale “sa njim ili sa njima”.

Na konferenciji za novinare u prostorijama SSP je rečeno i da je Palminim žurkama prisustvovao i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, funkcioner te stranke Aleksandar Antić, kao i vlasnici “Kopernikusa” i “Knez petrola”.

Tepićeva je nakon video svjedočenja pozvala i druge žrtve da se jave SSP i da “pomognu svojim svjedočenjima” i dodala da se žene koje su bile na takvim žurkama plaše da svjedoče da ne bi “završile u gepeku ili bile bačene niz liticu”.

“Ako je ostalo imalo morala u Srbiji, tužilaštvo nakon ovog iskaza ne može da ćuti, a Vlada mora da padne. Ovo je razlog za pad bilo koje Vlade, a Palma je dio ove vlasti. Sve ovo traje najmanje deset godina, svi to znaju, ali niko nije bio progovorio na ovaj način”, rekla je Tepićeva.

Marković je na političkoj sceni Srbije prisutan od 1990-ih. Političku karijeru počeo je kao član Stranke srpskog jedinstva Željka Ražnatovića Arkana. Za poslanika Skupštine Srbije izabran je decembra 2000, a 2004. je osnovao stranku Jedinstvena Srbija. JS je u koaliciji sa SPS-om, manjim partnerom vladajućih koalicija od 2008, što je čini dijelom vladajuće većine u Srbiji.

Bonus video: