Palma tužio zaštićenog svjedoka, najavio tužbe protiv Tepić i Rašković Ivić

Tepić je ranije tražila zaštitu za svjedoke da se na njih ne bi vršio pritisak, ali je Marković medijima nakon toga rekao da će on "svakako saznati" identitete svjedoka, i ako budu zaštićeni

5599 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Marković Palma, Foto: BETAPHOTO
Dragan Marković Palma, Foto: BETAPHOTO

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podnio krivičnu prijavu protiv "zaštićenog svjedoka", koji je protiv njega iznio optužbe za podvođenje djevojaka i maloljetnica.

Marković, koji je i predsjednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink izjavio je da će krivične prijave podnijeti sjutra i protiv funkcionerki Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i Narodne stranke Sande Rašković Ivić "zbog laži" o njemu, i tvrdnji da su na žurkama koje je organizovao za poslovne i političke saradnike podvođene djevojke i maloljetnice.

Marković je rekao da je zaštićeni svjedok, koji je preko video snimka na konferenciji za novinare SSP 19. aprila prvi put govorio o optužbama za podvođenje u Jagodini, rekao da je radio kod njega u hotelu "Alfa" u Končarevu.

"Nije taj hotel moj, niti je radio kod mene", rekao je Marković.

On je rekao da će protiv Marinike Tepić podnijeti krivičnu prijavu zato što je rekla da je "davao svakoj dami koja je zaposlena u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima (u Jagodini) broj telefona, pa ako se neka dobro druži, dobije posao".

Protiv Sande Rašković Ivić, kako je rekao, podnijeće krivičnu prijavu zbog tvrdnje da joj je, u vrijeme kada je bila ambasador u Italiji, prilikom posjete delegacije privrednika iz te zemlje Jagodini jedan investitor rekao da je "gledao kako igraju djevojke bez donjeg veša i da je odbio kada ga je u sobi čekala gola djevojka".

Potpredsjednica SSP Marinika Tepić je u aprilu, nakon izjave u jagodinskoj policiji povodom saznanja za podvodjenje žena i maloljetnica na "bunga-bunga žurkama" Dragana Markovića, rekla da o tome može da svjedoči najmanje sedam svjedoka, za koje je zatražila zaštitu identiteta.

Tepić je tražila zaštitu za svjedoke da se na njih ne bi vršio pritisak, ali je Marković medijima nakon toga rekao da će on "svakako saznati" identitete svjedoka, i ako budu zaštićeni.