Emitovanje signala Euronews Srbija počelo na "Dan pobjede"

Euronews je vodeći međunarodni informativni kanal i jedan od najpoznatijih i najkredibilnijih informativnih brendova koji funkcioniše širom Evrope

5754 pregleda 1 komentar(a)
Foto: tvarenasport.com
Foto: tvarenasport.com

Euronews Srbija danas je počeo emitovanje svog signal preko Pay TV platformi. Riječ je o posljednjoj fazi prije početka emitovanja programa, koji bi trebalo da zaživi krajem mjeseca.

Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a, koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vijesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. To je dio šire Euronews mreže koja emituje globalne vijesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja.

Na svečanom prijemu povodom početka emitovanja signala novog kanala "Arena Channels Group", domaćini su bili generalni direktor "Telekom Srbija", Vladimir Lučić i generalni direktor "Arena Channels Group", Nebojša Žugić.

"Telekom Srbije je prije više od dvije godine započeo snažan investicioni ciklus sa ciljem da se transformiše u modernu telekomunikacionu kompaniju i lidera u regionu. Osim u standardne telekomunikacione usluga naša kompanija, u skladu sa svjetskim trendovima, ulaže i u razvoj digitalnih servisa kao i u razvoj multimedije i sopstvenih TV sadržaja. Naša ćerka firma, "Arena Channels Group" je u zadnje tri godine imala snažan razvoj, gdje smo osim podizanja kvaliteta sporstkog sadržaja pustili još nekoliko kanala kao što su kanal Superstar koji predstavlja srpsku verziju HBO, kanala sa najboljim filmovima i serijama, muzičke kanale Toxic, Toxic Folk, i Toxic Rep kao i kanale Agro i Balkan Trip. Možemo sa ponosom da istaknemo da preko 3,2 miliona domaćinstava u zemljama bivše Jugoslavije gleda kanale "Arena Channels Group". Sve naše kanale karakteriše veliki kvalitet, profesionalnost i gledanost. Upravo zato, za nas je velika vijest da je Euronews stigao u Srbiju jer je riječ o jednom od najjačih informativnih kanala u svijetu, sigurno najjačoj u Evropi. Ponosni smo na činjenicu da je upravo ovakva korporacija izabrala Telekom Srbiju, kao svog partnera. Za nas je to u isto vreme i velika satisfakciju, velika čast, ali i velika profesionalna obaveza da i u ovom segmentu budemo lideri na tržištu", rekao je Lučić.

Žugić vjeruje da je u pitanju početak uspješne i dugotrajne saradnje, koja će učvrstiti lidersko mjesto "Arena Channels Gropu" u medijskom svijetu.

"Euronews je veliki medijski brend. Uspostavljanjem saradnje sa jednom takvom kompanijom je samo potvrda da smo lideri u regionu. Takođe, imamo i ogromnu obavezu da potvrdimo kvalitet. Hvala svima koji su došli i prisustvovali današnjem događaju. Pokušaćemo da prikažemo jedan moderan koncept televizije, vjerujemo da će gledaoci biti zadovoljni...", rekao je Žugić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila se "Euronews Srbiji" i cijelom timu jer su donijeli odluku da otvore ovu TV stanicu i pokazali ogromno povjerenje u Srbiju i budućnost u njoj.

"Srbija ima status kandidata za članstvo u EU i to je najvažniji spoljopolitički cilj i u tom smislu dolazak "Euronewsa" je odlična prilika da Srbiju predstavimo drugim evropskim zemljama i da naše ljude upoznamo sa različitim nacijama i kulturama i to je ono što EU čini posebnom. Ali i nas. I ta različitost nas spaja sa EU", naglasila je Brnabić.

Dodala je da je dolazak tako velikog brenda još jedna potvrda "da se Srbija mijenja i da postaje prepoznata na mapi".

"Vaš dolazak u Srbiju predstavlja važan signal i drugim kompanijama da dođu, ulože i posluju u našoj zemlji. I to utiče na kvalitet života građana Srbije. U ovom momentu u Srbiji dolaskom "Euronewsa" mi dobijamo još jedan veliki kredibilan informativan kanal, a to znači za Srbiji više medijskog pluralizma, a takođe i manje senzicionalzma, a više provjerenih i tačnih informacija. Kao predsjednica Vlade želim da kažem da ćemo uvijek biti otvoreni za svaku kritiku, informaciju koja može da poboljša naš rad, a najviše ćemo cijeniti objektivnost, nepristrasnot i kredibilne i provjerene informacije", kazala je premijerka Srbije.

Brnabić je navela i da će "Euronews" za Srbiju značiti i zastupanje i širenje evropskih vrijednosti, "što će nam pomoći na evropskom putu".

"A izuzetno je važno i što vjerujem da će vaše prisustvo doprinijeti kvalitetnijem dijalogu koji je našoj politici neophodan. Vjerujem da ćemo i mi spoznati, preko vašeg rada, zašto do danas nismo imali pravu platformu za jedan takav dijalog i to me raduje jer mislim da je dijalog jedini način da nastavimo brzo i efikasno da sprovodimo reforme koji su nam neophodne. Na vama je, kao medijskim profesionalcima, čini mi se, odgovornost za te promjene koji mediji nose u svakom smislu jer je veliki uticaj koji vaš glas ima na sve sfere društva. A na nama je da vam omogućimo fer i bezbjedno okruženje za rad i da na vaša pitanja odgovaramo uvijek, transparentno i u interesu naroda. Obećavam vam da ćemo u Vladi kao tim raditi na ovome predano jer na kraju dana danas je dan Evrope i dan pobjede nad fašizmom i važno je reći da je sloboda govora jedna od najvažnijih tekovina EU i antifažizma "zaključila je Brnabić.

Ambasador Francuske u Srbij, Žan Luj Falkoni kazao je da mu je drago što je je jedna od najboljih franšiza u Srbiji, te da vjeruje da će Srbija postići dobre rezultate.

"Pokretanjem kanala, srpski gledaoci će dobiti mogućnost da saznaju vijesti od informativnog kanala koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, koje Euronews porodica i njeni mediji promovišu svuda gdje su prisutni", kazao je Falkoni.

Vijesti Euronews Srbija koje se emituju 24 časa dnevno biće moderne, dinamične i brze, prilagođene užurbanom načinu života u 21. vijeku.

"Veoma sam ponosan na mali tim Euronews Srbija, koji je neumorno radio u saradnji sa mojim kolegama u Euronews-u na pravljenju televizije koja će ponuditi prepoznatljive i nezavisne sadržaje publici na srpskom govornom području. Otkako je projekat najavljen u julu 2019, oformili smo fantastičan tim novinara koji su došli iz veoma različitih medija i koji svi dijele strast prema informativnom novinarstvu i nezavisnom izvještavanju. Uvjeren sam da će novinari Euronews Srbija poštovati visoke novinarske standarde i vrijednosti za koje se Euronews oduvijek zalagao", rekao je generalni direktor Euronews Majkl Piters.

Glavni urednik Euronews Srbija Bojan Brkić rekao je da je velika čast voditi tim profesionalaca koji će donijeti novu, evropsku perspektivu svakodnevnim događajima.

"Bićemo posvećeni vrijednostima Euronews-a i naš rad će biti u skladu s najvažnijim principima novinarstva, dok objektivno i nepristrasno budemo izvještavali o unutrašnjim i međunarodnim pitanjima. Nadam se da će publika prepoznati naše napore i pratiti nas na našem putu stvaranja informativnog kanala od povjerenja u Srbiji", naglasio je Brkić.

U strateškom poduhvatu da postane prvi "globalni medij na svijetu", Euronews je od novembra 2018. potpisao pet ugovora s medijskim i telekomunikacionim grupama o "brendiranim afilijacijama", s namjerom da izgradi pouzdan nezavisni informativni kanal u svakoj zemlji. Brendirane afilijacije koje već emituju program obogaćuju ukupnu ponudu Euronews-a profesionalnošću i iskustvom koje su donijeli uređivački timovi u tim zemljama.

Euronews je vodeći međunarodni informativni kanal i jedan od najpoznatijih i najkredibilnijih informativnih brendova koji funkcioniše širom Evrope. Širom svijeta, Euronews se emituje u 160 zemalja i distribuira u skoro 400 miliona domova - uključujući 73 odsto domaćinstava u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji. Svakog mjeseca, Euronews gleda više od 140 miliona ljudi, kako na televiziji, tako i na digitalnim platformama, prema podacima Globalnog veb indeksa za 2020. godinu.

Bonus video: