UBIO SE ISPIJANJEM OTROVA U SUDNICI HAŠKOG TRIBUNALA

"Večernji": Praljak ostavio oproštajno pismo

Kako navodi list, Praljak je pismo poslao na kućnu adresu još prije dvije godine s uputstvom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti
69 pregleda 17 komentar(a)
Slobodan Praljak, Foto: Reuters
Slobodan Praljak, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2017. 22:54h

Slobodan Praljak koji se u haškoj sudnici ubio ispijanjem otrova nakon što mu je izrečena presuda, iza sebe je ostavio oproštajno pismo, piše "Večernji list".

"Ne želim groba, ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju", piše, između ostalog, u oproštajnom pismu koje prenosi Večernji list.

Kako navodi list, Praljak je pismo poslao na kućnu adresu još prije dvije godine s uputstvom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti.

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenario bio je spreman još prije dve godine, "kada je i krenuo u razradu svog samoubilačkog plana, a o njemu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže porodice nijesu znali ništa."

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je u srijedu nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", kazao je tada Praljak.

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije prekinut je direktan prenos iz sudnice.

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja djelova BiH.