"Izjava Ofner Bokan neozbiljna i neutemeljena, negatori su vukovi u jagnjećoj koži, svi su isti, nacisti, neonacisti..."

Pitali su da li je veća sramota da jedan ministar pravde nije informisan o pravosnažnim presudama za prvi presuđeni genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata ili da ne prihvata sudski utvrđene činjenice međunarodnih, regionalnih i domaćih sudova

10262 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izjava predsjednice Jevrejske zajednice Crne Gore Nine Ofner-Bokan da su reakcije na spornu izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimira Leposavića o Srebrenici pokušaj političkog ubistva čovjeka koji je, po njenom mišljenju, sve samo ne negator genocida, je neozbiljna i neutemeljena, saopšteno je danas iz Udruženja "Pokret Majki enklava Srebrenica i Žepa" i Udruženja Žrtva i Svjedoka genocida.

"Ukoliko je ministar pravde Leposavić zbog neupućenosti i neznanja izjavio da je spreman da prizna genocid u Srebrenici kada se to “nedvosmisleno utvrdi” i ukoliko je “humanista sa iskrenim i stvarnim poštovanjem za stradanje svakog pojedinca, a kamoli za hiljade ljudskih žrtava”, kako gospođa Ofner-Bokan tvrdi, pitamo se zašto se ministar Leposavić nije izvinio žrtvama zbog svog neznanja i neinformisanosti", navodi se u reagovanju.

Pitali su da li je veća sramota da jedan ministar pravde nije informisan o pravosnažnim presudama za prvi presuđeni genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata ili da ne prihvata sudski utvrđene činjenice međunarodnih, regionalnih i domaćih sudova?

"“Negatori su vukovi u jagnjećoj koži. Svi su isti: nacisti, neonacisti - možete da odlučite da li ćete staviti „neo“ ili ne. Ali kada sam ih pogledala, nisam vidjela nikakve uniforme kao iz Šucštafela, simbole na zidu poput svastike, pozdrave „zig hajl“ - ništa od toga. Umjesto toga sam pronašla ljude koji su paradirali kao ugledni akademici. “ Deborah Lipstadt", piše u reagovanju.

Bonus video: