MK Group na čelu srpske privrede i po humanosti

Kompanija izdvojila milion evra za donacije u godini obeleženoj pandemijom, što joj je donelo glavnu VIRTUS nagradu za nacionalni doprinos filantropiji

20273 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MK Group
Foto: MK Group

MK Group dobitnik je glavne VIRTUS nagrade za filantropiju, za doprinos kompanije na nacionalnom nivou u 2020. godini.

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje Trag fondacija, koja četrnaestu godinu zaredom nagrađuje kompanije i pojedinačne darodavce koji su na najdugoročniji i najefektniji način podržali inicijative za opšte dobro u prethodnoj godini.

VIRTUS nagrada, kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, dodjeljuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

"Zahvaljujemo se Trag fondaciji što je prepoznala napore MK Group da svoj program korporativne filantropije gradi na donacijama od nacionalnog značaja i aktivno pomaže najosetljivijim grupama stanovništva. Prošle godine naše aktivnosti bile su usmjerene na efikasnu pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 i davanja čiji će se efekti osjetiti odmah. Još jednom smo pokazali da smo tu kad je najpotrebnije i pružili snažnu podršku našem zdravstvenom sistemu i sugrađanima. Nastavili smo i naše višegodišnje projekte fokusirane na brigu djeci. Ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i programe namijenjene mladima i ubuduće će biti naša strateška opredijeljenost", izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsjednik MK Group.

"Podsjetila bih na to da je MK Group u proteklih pet godina sprovela oko 500 društveno odgovornih akcija u vrijednosti od pet miliona evra. Naša kompanija nije samo pokretač srpske privrede, već i stabilan oslonac društvu i pouzdan partner za preko 120 zajednica u kojima poslujemo”, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

Stojanović
Stojanovićfoto: MK Group

Trag fondacija svake godine dodeljuje VIRTUS nagrade, sa ciljem promovisanja i afirmacije filantropskih ideja i inicijativa.

"Prošla godina je bila izuzetno teška i izazovna tim prije nagrade koje dodjeljujemo za 2020. godinu imaju dodatnu vrijednost. Čestitamo MK Group na VIRTUS Glavnoj nagradi za doprinos kompanije na nacionalnom nivou. Svojim aktivnostima pokazali su posvećenost, kontinuitet i stratešku usmjerenost finansijskih i robnih donacija. Vjerujemo da će svojim primjerom stimulisati razvoj lokalne filantropije i davanja za opšte dobro“, rekla je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji.

MK Group se prošle godine među prvima uključila u borbu protiv koronavirusa, i samo u 2020. godini donirala milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama, kao i za humanitarne pakete za najugroženije stanovnike Srbije. Realizovala je i veliki regionalni projekat "Za regionalne heroje", kojim je za 450 ljekara i zdravstvenih radnika obezbijedila besplatan odmor u hotelima MK Group u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao znak zahvalnosti za njihove herojske napore.