Amabsador Kosova u Sjevernoj Makedoniji odbija da se povuče: "Ustav i zakoni su Biblija i Kuran..."

Prethodno je Dedaj upozorio budućeg ambasadora Kosova u Sjevernoj Makedoniji da će i fizički braniti svoj položaj, ne prihvatajući ukaz predsjednice Kosova

14817 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ambasador Kosova u Sjevernoj Makedoniji, Đerđ Dedaj odbija da se povinuje odluci o smjeni i pored ukaza predsjednice Kosova Vjose Osmani Sadriu o njegovom razrješenju.

Dedaj je rekao da ne bi trebalo da se Ustav i zakoni Kosova krše niti personalizuju.

"Ustav i zakoni Kosova su Biblija i Kuran kosovskog društva, pred kojima bismo svi trebali biti nemoćni. Oni se ne krše, niti su personalizovani", poručio je Dedaj na društvenim mrežama.

Prethodno je Dedaj upozorio budućeg ambasadora u toj zemlji da će i fizički braniti svoj položaj, ne prihvatajući ukaz predsjednice Kosova.

Predsjednica Vjosa Osmani Sadriu je na predlog Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kosova odlučila da se Dedaj i još 11 drugih ambasadora izabranih po političkom ključu povuku sa svojih funkcija.

Dedaj je za ambasadora imenovan ukazom bivšeg predsjednika Kosova Hapima Tačija i funkciju ambasadora preuzeo je u oktobru 2018. godine.

Funkciju otpravnika poslova u ambasadi u Skoplju trebalo bi da obavlja Prindon Sadriu, suprug predsjednice Kosova, koji je do sada bio savjetnik u toj ambasadi.

Bonus video: