Makedonija: Uhapšen bivši ministar policije i tri poslanika

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da sve privedene sumnjiči za krivično djelo "terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbjednosti"
86 pregleda 1 komentar(a)
Mitko Čavkov, Foto: Wikipedia.com
Mitko Čavkov, Foto: Wikipedia.com
Ažurirano: 28.11.2017. 09:32h

Ukupno 36 osoba, među kojima i tri poslanika VMRO DPMNE Nikole Gruevskog u Sobranju Makedonije i bivši direktor Biroa policije za javnu bezbjednost (BJB), provedeno je danas u Skoplju po nalogu makedonskog državnog tužioca za organizovani kriminal.

Poslanici Krsto Mukovski, Žaklnina Peševska, Ljuben Arnadov i bivši ministar policije i direktor BJB Mitko Čavkov privedeni su rano jutros zbog navodne povezanosti sa upadom demostranata i nasilijem u Sobranju Makedonijen 27. aprila.

U policijskoj akciji, pored njih, privedena su još 32 učesnika protesta nazvanih "Za zajedničku Makedoniju", među kojima je i glumac Vlado Jovanovski, a koji su krajem aprila upali u parlament i fizički napali poslanike tadašnje opozicije, političke protivnike VMRO DPMNE.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da sve privedene sumnjiči za krivično djelo "terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbjednosti".

Policija je Čavkova i druge uhapšene privela u krivični sud u Skoplju radi ispitivanja i, prema izvještajima lokalnih medija, ne dozvoljava pristup medijima.

Bonus video: