Srbija: Siniša Mali novi ministar finansija

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije
77 pregleda 2 komentar(a)
Siniša Mali, Foto: Betaphoto
Siniša Mali, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.05.2018. 14:42h

Poslije dva dana rasprave u Skupštini Srbije, poslanici su izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija u Vladi Srbije, javlja N1. Za izbor Malog glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Glasanje je obavljeno javno, prozivkom.

Mali je pred poslanicima položio zakletvu, čime mu je počeo mandat.

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savjesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije", piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prošle nedjelje predložila je dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Sinišu Malog za novog ministra finansija, nakon što je Dušan Vujović podnio ostavku na to mjesto iz ličnih razloga.

Poslanici su juče i danas raspravljali o njenom predlogu, a sjednice su obilježile i kritike opozicije.

Brnabić je izjavila da je Malog za tu funkciju preporučio uspjeh u rješavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je naslijedio kada je preuzeo mjesto gradonačelnika 2014. godine.

Opozicija je juče tokom rasprave negodovala zbog predloga da Mali bude ministar, navodeći brojne afere u kojima se pominje - sporne privatizacije, slučaj Savamala, plagirani doktorat, 24 stana u Bugarskoj, posjedovanje of šor kompanija, novogodišnja jelka od 83.000 eura...

Bonus video: