obratio se srbima u crnoj gori

Vučić: Analiziraćemo sve odluke crnogorskog parlamenta, bez ishitrenih rješenja

Predsjednik Srbije se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o genocidu Srebrenici

19260 pregleda 102 reakcija 102 komentar(a)
Vučić, Foto: Betaphoto
Vučić, Foto: Betaphoto

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu video-poruku u kojoj se obraća Srbima u Crnoj Gori.

Vučić je poručio da su pritisci na Srbiju po pitanju Kosova očekivani, kao i da će se o odluci crnogorskog parlamenta još raspravljati i da će se Srbija uvijek zalagati za interese srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih. Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živjela Srbija i srpski narod", napisao je Vučić uz video-snimak koji je objavio na Instagramu.

Vučić se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o genocidu Srebrenici.

"Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedjelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato željeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvijek bili najbliži", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu, gdje god da živi, koji "mora da izdrži napade i pritiske", prenosi B92.

"Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vrijeđamo i nikome ne radimo ono što nama rade", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da se neće donositi ishitrena rješenja.

Preporučujemo za Vas