stav patrijarha spc

Porfirije: Oni koji su na krilima i u snazi Amfilohija došli da grade mostove, iznevjerili njegovo povjerenje

"Iznevjerili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga svijeta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama", kazao je srpski patrijarh

30277 pregleda 156 reakcija 156 komentar(a)
Porfirije, Foto: Betaphoto
Porfirije, Foto: Betaphoto

Patrijarh srpski Porfirije rekao je su posljednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su "oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mjesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu... iznevjerili povjerenje mitropolita".

"Iznevjerili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga svijeta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama", naveo je Porfirije u crkvi Svete Trojice u Sremčici, kako prenosi Tanjug.

Citirajući poslovicu "zavadi pa vladaj", patrijarh je rekao da se na taj način jedni proglašavaju bijelcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specicifičnost, ali nama to "od Boga nije dato" da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bismo međusobno razumijevali.

"Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje...", poručio je patrijarh u besjedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

Preporučujemo za Vas