Rama: Spremni smo za privremeni prihvat avganistanskih izbjeglica

Albanija je 2014. primila 3.000 pripadnika iranske organizacije Narodni mudžahedini koja se bori protiv vlasti u Teheranu. Oni su smješteni u kampu u Draču

14452 pregleda 13 komentar(a)
Rama, Foto: Shutterstock
Rama, Foto: Shutterstock

Albanija je prihvatila zahtjev SAD za privremeno prihvatanje avganistanskih izbjeglica koje traže vize za ulazak u Sjedinjene Američke Države, rekao je premijer Edi Rama.

Rama je, prenosi agencija Rojters, rekao da je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena nedavno zatražila od Albanije da procijeni može li biti tranzitna zemlja za brojne avganistanske izbjeglice, čije je konačno odredište SAD.

"Nećemo reći: 'ne'. Ne samo zato što naši veliki saveznici traže to od nas, već zato što smo Albanija", napisao je Rama na Facebooku.

Rojters je pozivajući se na svoje izvore ranije ove sedmice objavio da je Bajdenova administracija vodila razgovore sa Kosovom i Albanijom o pružanju zaštite Avganistancima koji bježe od talibana, dok se ne završi proces odobrenja vize za ulazak u SAD.

Vlada Kosova za sada nije komentarisala te navode.

Albanija je 2014. primila 3.000 pripadnika iranske organizacije Narodni mudžahedini koja se bori protiv vlasti u Teheranu. Oni su smješteni u kampu u Draču, najvećoj albanskoj luci.

Bonus video: