Mediji: Gruevski riješio da podnese ostavku

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.
160 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Facebook
Nikola Gruevski, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.11.2017. 15:03h

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski riješio je da podnese podnese ostavku na mjesto predsjednika te najveće opozicione stranke u Makedoniji, prenio je danas portal Civil medija (civilmedia.mk).

Prema neimenovanim nezvaničnim izvorima tog portala, Gruevski je već donio odluku o ostvaci, ali se premišlja oko termina kada će je saopštiti.

Navodi da se "poslije katastrofalnog poraza na lokalnim izborima Gruevski nalazi pod snažnim pritiskom čak i svojih najbližih saradnika da podnese odgovornost za poraz i da podnese ostavku".

Grupa članova VMRO DPMNE, koji sebe nazivaju Inicijativa za reformu, već mjesecima poziva na unutrašnju demokratizaciju u partiji i traži ostavku Gruevskog. "Reformatori", ističe Civil medija, dobijajaju masovnu podržku od članstva VMRO DPMNE.

Gruevski je na čelu VMRO DPMNE 2002. godine zamijenio osnivača i prvog predsjednika stranke Ljubča Georgijevskog koji se povukao nakon perioda unutarpartijskh previranja koji su uslijedili poslije neuspjeha stranke na parlamentarnim izborima.

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.

Bonus video: