Ukinut pritvor Miroslavu Aleksiću

Aleksić se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

13643 pregleda 7 komentar(a)
Aleksić, Foto: Twitter
Aleksić, Foto: Twitter

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koga je više polaznica te škole optužilo da ih je silovao i polno uznemiravaoe i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), rečeno je za portal N1 u Apelacionom sudu.

"Po nalaženju Apelacionog suda, produženje pritvora više nije nužna i jedina moguća mera za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni, u slučaju puštanja na slobodu u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i da će uznemirenje javnosti ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, već su po mišljenu Apelacionog suda, navedene opasnosti takvog intenziteta da se mogu spriječiti izricanjem mjere zabrana napuštanja stana uz primjenu elektronskog nadzora“, navela je obrazloženje suda za portal N1 portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Ova mjera može da traje najduže do pravosnažnosti presude.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rješenje Višeg suda u Beogradu, koji je Aleksiću produžio pritvor rješenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Lavina optužbi protiv Aleksića pokrenuta je pošto je glumica Milena Radulović u ispovijesti ispričala da ju je Miroslav Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Nakon njene ispovijesti još djevojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Bonus video: