Vučić: EU i SAD znaju do koje ćemo granice trpjeti Kurtijevo nasilje

"Veoma precizno smo rekli koji su naši potezi i kojim redosljedom idu", rekao je predsjednik Srbije

7055 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut povodom informacije da su trojicu Srba pretukli pripadnici specijalnih snaga policije Kosova u blizini administrativnog prelaza Brnjak.

"To je pitanje i za NATO i za EU zašto to dozvoljavaju. Mi smo im jasno rekli koje su granice do koje ćemo mjere trpjeti nasilje (premijera Kosova) Aljbina Kurtija i njihovih snaga. I to znaju i Evropljani i Amerikanci, veoma, veoma precizno smo rekli. I veoma precizno smo rekli koji su naši potezi i kojim redosljedom idu", rekao je Vučić novinarima poslije održavanja demografskog samita u Budimpešti.

On je istakao i da se novi pokušaji fizičkog ugrožavanja, ili progona Srba "neće dogoditi".

Vučić je rekao i da je "dobro što Briselski sporazum važi" i dodao da sjutra očekuje hitan sastanak Upravljačkog tima oko Zajednice srpskih opština (ZSO).

Rekao je i da se nada da neće ponovo proći devet godina, a da se ništa ne desi po tom pitanju. Predsjednik Srbije se sastao u Budimpešti i sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom i predsjednikom Vlade Češke Andrejem Babišom i istakao da je "kao i uveijk", sa njima razgovarao i o pitanju Kosova.

Bonus video: