sumnja se da su hici iz vatrenog oružja došli sa teritorije Srbije

Kosovska policija: Nije bilo bombe na Jarinju, metak pogodio kontejner carine i policije

U odgovoru za Radio Kontakt Plus navode da je hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine, prenosi N1

12450 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.10.2021. 20:16h

Više kosovskih medija javilo je večeras da su bombom napadnuti kosovski policajci i carinici na prelazu Jarinje. Iz Kosovske policije demantovali su ove navode.

U odgovoru za Radio Kontakt Plus navode da je hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji koriste službenici granične policije i carine. Povrijeđenih nema, a saobraćaj i rad se na prelazu odvijaju bez ikakvih problema, potvrdili su iz Kosovske policije, prenosi N1.

„Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinje danas, u popodnevnim časovima, hicem iz vatrenog oružja pogođen kontejner koji služi za službenike granične policije i carinike Republike Kosovo“, naveo je portparol Kosovske policije Beki Keljani u pisanom odgovoru Radiju Kontakt Plus.

Na osnovu prvih informacija, sumnja se da su hici došli iz pravca sela Tušnica u Srbiji. Keljani je dodao i da nije prijavljeno da ima povrijeđenih, i da je započeta istraga.

„Rad i saobraćaj na ovom zajedničkom graničnom prelazu, koji se nalazi na teritoriji Srbije, prema sporazumu o integrisanom upravljanju granicom, nastavlja se bez ikakvih problema“, stoji u odgovoru regionalne direkcije Kosovske policije u Prištini koji je poslat Radiju Kontakt Plus.

Da se radi o hicu iz vatrenog oružja, a ne o bombi, Baki Keljani potvrdio je i u naknadnom pojašnjenju za Radio Kontakt Plus.

Prištinska agencija Kosovapress.com je javila ranije da je bombom napadnut punkt policije i carinika na prelazu Jarinje na granici sa Srbijom.

Preporučujemo za Vas