viši sud u beogradu

Beograd: Pritvor do 30 dana dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe Veljka Belivuka

"Protiv navedenog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe vijeću Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog", navodi se u saopštenju

4502 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Beogradu, Foto: BETAPHOTO
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Beogradu, Foto: BETAPHOTO

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal je poslije saslušanja osumnjičenih S.R. i D.M. donio rješenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je danas Viši sud.

Kako se navodi, pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog mogućnosti da oni u kratkom vremenskom periodu ponove krivično delo i jer je za krivična djela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora viša od deset godina, "a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka".

"Protiv navedenog rješenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe vijeću Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog", navodi se u saopštenju.

Okrivljenima S.R. i D.M. se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, kao i krivično djelo teško ubistvo. Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su juče S.R. (33) i D.M. (32), članove organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka "Principi", zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela - teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine.

Preporučujemo za Vas