Bez glasanja o povjerenju Vladi Zaeva

"Zaključujemo da Vladi nije izglasano nepovjerenje i na osnovu toga nastavlja rad u punom sastavu i sa obavezama koje ima", kazao je Džaferi, prenosi agencija MIA

1783 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skupština Sjeverne Makedonije nije glasala o povjerenju Vladi, što je tražila opozicija, zbog nedostatka kvoruma.

Predsjednik parlamenta Talat Džaferi je objasnio kasno sinoć da zbog nedostatka kvoruma dnevni red nije mogao da bude usvojen i nije mogla da se otvori rasprava za glasanje o povjerenju Vladi.

"Zaključujemo da Vladi nije izglasano nepovjerenje i na osnovu toga nastavlja rad u punom sastavu i sa obavezama koje ima", kazao je Džaferi, prenosi agencija MIA.

Džaferi je sjednicu zakazao nakon što je opoziciona VMRO-DPMNE pokrenula inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Opozicija je ostala "kratka" za jedan glas do kvoruma koji bi omogućio glasanje o povjerenju vladi Zorana Zaeva, jer je tokom dana "nestao" poslanik Bese Kastriot Redžepi.

Lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski optužio je vladajuću koaliciju da je napravila haos i cirkus od sjednice Skupštine.

Opozicioni poslanici su naveli da su prijevremeni izbori jedino rješenje političke krize.

Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mjesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocijenila da se suštinski ništa neće mijenjati, da će dvije stranke imenovati novog mandatara i ministre.

Bonus video: