BiH: Najmanje devet osoba uhapšeno u raciji, povezani sa trgovinom drogom i škaljarskim klanom

Direktor uprave policije Siniša Kostrešević kazao je kako je pretraga sprovedena na dvadeset lokacija, a sve uhapšene osobe za sada se terete za organizovani kriminal, odnosno za kaznena djela trgovine drogom

5181 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najmanje devet osoba uhapšeno je jutros u policijskoj raciji u Bosni i Hercegovini usmjerenoj protiv osoba povezanih s trgovinom narkoticima te s tzv. škaljarskim kriminalnim klanom.

Predstavnici MUP-a Republike Srpske potvrdili su kako su oni koordinisali operacijom koja je, osim na području tog entiteta, sprovedena i u Sarajevskom kantonu te u Tuzli, prenosi Hina.

Direktor uprave policije Siniša Kostrešević kazao je kako je pretraga sprovedena na dvadeset lokacija, a sve uhapšene osobe za sada se terete za organizovani kriminal, odnosno za kaznena djela trgovine drogom.

Uhapšen i policijski inspektor

Ova akcija pod kodnim nazivom Transporter nastavak je slične, koja je sprovedena u julu, kada je uhapšen Miloš Božović, identifikovan kao pripadnik škaljarskog klana.

Božović je tada uhapšen po potjernici koju je za njim raspisao MUP Crne Gore tereteći ga za ubistvo muškarca iz Nikšića.

Božović se u BiH skrivao pod lažnim identitetom koristeći falsifikovane lične isprave Slovenije, a u skrivanju mu je pomagao inspektor MUP-a RS-a Mladen Milovanović koji je zbog toga takođe priveden.

Mediji su prenijeli kako je i on bio među uhapšenima u novoj policijskoj akciji.

Bonus video: