Kurti: Glasao bih za ujedinjenje sa Albanijom ako...

Kurti je rekao da su Kosovo i Albanija dvije države ali jedan narod, i da Kosovo nije proglasilo nezavisnost od Albanije, već od Srbije

10359 pregleda 20 komentar(a)
Kurti, Foto: Screenshot/Youtube
Kurti, Foto: Screenshot/Youtube

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi na referendumu glasao za ujedinjenje sa Albanijom samo ako bude predstavljen na demokratski način, ali da to nije prioritet u ovom mandatu njegove Vlade.

"Mislim da bi bila dva referenduma na kojima bi ljudi glasali za ujedinjenje. Izabran sam za premijera da bih se borio protiv korupcije i otvorio radna mjesta za mlade ljude i žene. Ali u budućnosti to ne bih isključio, mada bi za stabilnost u regionu najbolje bilo da šest balkanskih zemalja uđe u EU", izjavio je on za onlajn medij "Monokol".

Kurti je dodao da su Kosovo i Albanija dvije države ali jedan narod, i da Kosovo nije proglasilo nezavisnost od Albanije, već od Srbije.

Na direktno pitanje kako bi glasao na eventualnom referendumu o ujedinjenju Kurti je, međutim, rekao da bi glasao za ujedinjenje samo ako je referendum predstavljen na demokratski način.

Bonus video: