Presječen transport droge sa Kosova u Sjevernu Makedoniju: Zaplijenjeno 200 kilograma marihuane, uhapšeno šestoro

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Suzana Pranjić Talevska je rekla da je vrijednost te droge pronađene u dva automobila, koji je policija zaustavila na autoputu "Prijateljstvo", procijenjena na oko 600.000 eura

2971 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija Sjeverne Makedonije objavila je danas da je presjekla međunarodni kanal za transport droge sa Kosova u S. Makedoniju i da je u toj akciji zaplijenila oko 200 kilograma marihuane i uhapsila šest osoba, makedonskih i kosovskih državljana.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Suzana Pranjić Talevska je rekla da je vrijednost te droge pronađene u dva automobila, koji je policija zaustavila na autoputu "Prijateljstvo", procijenjena na oko 600.000 eura.

Ona je precizirala da je u automobil "opel zafira", koji je vozio 51-ogodišnjak iz Skoplja, pronađeno 55 pakovanja marihuane, a prilikom kontrole BMW, za čijim je volanom bio 30-ogodišnji Skopljanac, crne vreće sa ukupno 116 pakovanja marihunane.

Policija je, kako je istakla, u jučerašnjoj akciji na autoputu "Prijateljstvo", u blizini jedne benzinske pumpe, zaustavila i dva automobila sa četiri muškarca koji su bili angažovani na obezbjeđivanju transporta te droge.

U blizini pumpe zaustavljeni su "mercedes", koji je vozio 36-ogodišnjak iz Skoplja kojem je saputnik bio kosovski državljanin i "mini kuper" u kojem su bili dvojica Skopljanaca, starih 24 i 36 godina, navela je portparolka MUP Severne Makedonije na konferenciji za novinare.

Pranjić Talevska je rekla da je policija, u konsultaciji sa tužiocem i uz dobijeno naređenje sudije za prethodni postupak, pretresla kuće B.R, vozača BMw-a sa drogom i E.A, koji je bio u pratnji.

Kod vozača BMV-a pronađeno je 29 pakovanja sa marihanom, kesa sa marihuanom, fantomka, digitalna vaga i 11 metaka, dok je kod E.A. pronađen signalni pištolj od 9 milimetara i pištolj crvena zastava sa 10 metaka u okviru, kao i BMW dovezen sa Kosova bez odgovarajuće dokumentacije, koji je oduzet zbog provjere.

Bonus video: