MK Group donira 700.000 eura porodilištima širom regiona

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice "Danilo I" sa Cetinja, Vladimir Pavićević zahvalio se na donaciji koju će, kako je kazao iskoristiti za poboljšanje uslova rada porodilišta i bolnice uopšte

587 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MK Group
Foto: MK Group

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa "Podrška porodici" nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, koji su se tokom godine ostvarili u ulozi roditelja. U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 bebe, a ukupna suma izdvojena za tu namjenu iznosi više od 6,5 miliona dinara.

"MK Group već pola decenije dodjeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. To je jedna lijepa tradicija koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene. Na ovaj način pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim momentima. Do sada je kroz program "Podrške porodici" nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara", istakao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom skupu koji je organizovan u Beogradu.

Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija realizuje isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci.

"Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba, i da ih ove godine ima još više nego prošle. Uvijek se radujemo novim članovima naše AIK porodice, i upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u djecu i nove naraštaje", ukazala je Galić.

Ove godine "Podrška porodici" je proširena društveno odgovorni projekat ukupne vrijednosti 700.000 eura. U okviru njega realizuju se donacije porodilištima širom regiona. Tim povodom, na regionalnom skupu učestvovali su i predstavnici porodilišta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni su zajedno sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostićem obilježili početak realizacije donacija.

"Dolazak djeteta važan je trenutak za život svake porodice, ali i za cio narod. Upravo to je bio motiv da naš program "Podrške porodici" proširimo. Ove godine podržavamo ne samo porodice naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama regiona u kojima poslujemo. Cilj nam je da pružimo sistemsku podršku porodičnoj politici i mjerama za podsticaj nataliteta. U čitavom regionu godišnje se rodi oko 140.000 beba, i mi želimo da pomognemo da dođu na svijet u što boljim uslovima“, izjavio je Kostić.

Aleksandar Kostić
Aleksandar Kostićfoto: MK Group

On se zahvalio predstavnicima porodilišta koji su prisustvom uveličali skup, ali i ministrima zdravlja iz zemalja regiona koju su pružili podršku projektu i pomogli u izboru porodilišta kojima su dodjeljene donacije.

Događaju je prisustvovao i dr Vladimir Pavićević, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice "Danilo I" sa Cetinja koji se zahvalio kompaniji MK Group na donaciji koju će iskoristiti za poboljšanje uslova rada porodilišta i bolnice uopšte.

Pored porodilišta Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju, donacije u okviru programa "Podrška porodici" realizuju se u još šest porodilišta u regionu.

Renovirana odjeljenja, odnosno novu opremu i uređaje dobiće i porodilište KBC "Dr Dragiša Mišović" Dedinje, porodilište Univerzitetsko kliničkog centra Ljubljana, porodilište "KBC Sestre milosrdnice" u Zagrebu i Opće bolnice "Prim. Dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu, kao i ginekološko-akušerska odeljenja Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru i Bolnice Gradiška.

Bonus video: