Brnabić: Hag nije bio objektivan, nije doprinio pomirenju

Premijerka Srbije je to rekla povodom zvanične posjete predsjednika Haškog tribunala Karmela Ađijusa, koji će u Beogradu boraviti do sutra
0 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.11.2017. 11:38h

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Haški tribunal nije bio objektivan i da je Srbija "najgore prošla" po zbiru kazni i po broju preminulih u Hagu, prenosi B92.

Kako je rekla, možda takvo viđenje nije politički korektno, ali je njeno lično mišljenje.

"Mislim da Tribunal nije učestvovao u pomirenju u regionu, već je doprinio zaoštravanju odnosa u regionu. Kako pričati o efikasnosti sudstva u Srbiji, kada vi imate u Hagu proces od 13 godina protiv Šešelja koji je oslobođen", rekla je ona.

Brnabićeva je upitala kako je moguće nekom vratiti 13 godina života, ali i kako bi bilo da se sudstvo u Srbiji prema nekome tako ponese.

Premijerka Srbije je to rekla povodom zvanične posjete predsjednika Haškog tribunala Karmela Ađijusa, koji će u Beogradu boraviti do sutra.

Kako je saopšteno iz Haga, on će razgovarati o poboljšanju regionalne saradnje u krivičnom gonjenju pred nacionalnim sudovima za zločine počinjene tokom sukoba 1990-ih godina, saopštio je Tribunal.

Na pitanje da li zna razloge njegovog dolaska, Brnabićeva je rekla da "lično ne zna".

Bonus video: