U Srbiji bez novih mjera tokom praznika

“Sagledali smo epidemiološku situaciju, trendove oboljevanja, opterećenost bolnica i druge pojedinačne parametre”, navela je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević

7426 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje koronavirusa odlučio je da neće biti pooštravanja epidemioloških mjera tokom predstojećih praznika, kazala je ministarka za rad, Darija Kisić Tepavčević.

Ona je, nakon sjednice tog tijela, rekla da su članovi Kriznog štaba konstatovali da su mjere koje su do sada bile aktuelne – nošenje maske u zatvorenom prostoru, poštovanje fizičke distance, vakcinacija i kontrola Kovid propusnica, dale rezultate.

“Sagledali smo epidemiološku situaciju, trendove oboljevanja, opterećenost bolnica i druge pojedinačne parametre”, navela je Kisić Tepavčević, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ona je poručila građanima da tokom predstojećih praznika čuvaju sebe i bližnje.

Kovid propusnice koje su obavezne u ugostiteljskim objektima od 20 sati uveče su, kako je kazala Kisić Tepavčević, dale značajne efekte.

Ona je dodala da bi uskoro trebalo da počne sa radom aplikacija koja će sa većim obuhvatom sprovoditi kontrolu propusnica, a moći će da prepozna i falsifikovane sertifikate.

Javni doček Nove godine biće organizovan u Beogradu i drugim gradovima Srbije, u trenutku kada su brojni gradovi u Evropi otkazali javne proslave u strahu od novog omikron soja virusa korona.

Bonus video: