Brnabić razgovarala sa australijskim premijerom o Đokoviću

Predsjednica Vlade Srbije zatražila da najbolji teniser svijeta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava

6884 pregleda 2 komentar(a)
Brnabić, Foto: Reuters
Brnabić, Foto: Reuters

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa premijerom Australije Skotom Morisonom o trenutnoj situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem, zatražila da najbolji teniser svijeta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava, saopšteno je iz vlade u Beogradu.

„Predsjednica Vlade je apostrofirala da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ona je u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom razmenila sve informacije, a posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom da Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Brnabić je takođe, kako se navodi, zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije vlade Srbije i Australije razmjenjuju direktno.

"Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vrijeme trajanja njegovog boravka", navedeno je u saopštenju.

Novaku Đokoviću sud u Australiji juče je odobrio ulazak u tu zemlju, poslije višednevnog boravka u centru za imigrante.

Bonus video: