Tači nakon izbora formira "tim jedinstva", cilj što brži ulazak u UN

Proces transformacije Bezbjednosnih snaga Kosova (BSK) u Vojsku Kosova trajao bi deset godina
0 komentar(a)
Priština, Foto: Shutterstock
Priština, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2017. 16:12h

Savjetnik kosovskog predsjednika Hašima Tačija Bljerim Šalja najavio je formiranje "tima jedinstva" za razgovore sa Beogradom posle drugog kruga lokalnih izbora.

"Odmah nakon drugog kruga izbora, iniciraćemo osnivanje 'tima jedinstva'. Dobro je da predstavnici vlade i članovi opozicije budu dio ovog tima i da rade zajedno, jer se ovo odnosi na budućnost naše zemlje. Naš cilj je da što prije uđemo u Ujedinjene nacije, jer bi to automatski riješilo naše probleme", rekao je Šalja.

Navodi se da je Šalja za "Klan Kosova" rekao i da bi proces transformacije Bezbjednosnih snaga Kosova (BSK) u Vojsku Kosova trajao deset godina i da su ustavni amandmani spremni. "Ustavni amandmani su spremni, nalaze se u skupštini i čekaju nas intenzivni napori da ubijedimo nevećinske zajednice da je transformacija BSK u interesu svih i predstavlja faktor stabilnosti, a ne destabilizacije", naveo je Šalja i dodao da će to biti "unutrašnji dijalog koji će se voditi na Kosovu". "Moramo da stvorimo pozitivnu atmosferu da bi kroz Ustav pokrenuli transformaciju", tvrdi Šalja.

Bonus video: