Brnabić o planiranom atentatu: Zvicer organizator, ima političkog nalogodavca, umiješani državljani Crne Gore

"Na žalost u ovom trenutku svi oni za koje Evropol ima dokaze da su umiješani u planiranje atentata na predsjednika Vučića su van dometa naših bezbjednosnih službi. Mi ne možemo da dođemo do njih. Tu je dvoje crnogorskih državljana. Neki su državljani Evropske unije i država van nje", rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije

15387 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Reuters
Ana Brnabić, Foto: Reuters

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da još "nije otklonjena bezbjednosna prijetnja po život predsjednika Aleksandra Vučića, vjerujem da hoćemo, ali moramo da nastavimo da radimo danonoćno", kako bi spruječili atentat.

"Na žalost u ovom trenutku svi oni za koje Evropol ima dokaze da su umiješani u planiranje atentata na predsjednika Vučića su van dometa naših bezbjednosnih službi. Mi ne možemo da dođemo do njih. Tu je dvoje crnogorskih državljana. Neki su državljani Evropske unije i država van nje", rekla je Brnabić za Radio televiziju Srbije.

Ona je dodala da se na otklanjanju opasnosti sarađuje sa bezbjednosnim služba Crne Gore kao i drugim stranim službama.

Kako je naglasila, "apsolutno" vjeruje našim bezbjednosnim službama i da su njeni pripadnici spremni da žrtuju svoj život ako je potrebno da bi sačuvali Vučića.

"Vjerujem da ćemo mi ovo spriječiti, ali imamo još mnogo da uradimo", naglasila je Brnabić, navodeći da je obezbeđenje Vučića na maksimumu.

Navela je, odgovarajući na pitanja, da ona "nema informacije koje su se pojavila u nekim medijima da imamo sumnju da je neko, svakako ne u neposrednom obezbeđenju predsjednika, na bilo koji način kopromitovan". "Dakle, nemam takve informacije", rekla je Brnabić.

Na pitanje koliko je pojačan oprez na granici jer je ranije izrazila sumnju da bi neki od tih koji planiraju atentat mogli da uđu u Srbiju, ona je rekla da vjeruje da je to njihov plan i da je maksimalno pojačan oprez na granicama.

"Oni imaju svakako i svoje jatake ovdje u Srbiji, za njih je nešto lakše, oni su pod našim direktnim nadzorom. Zato sam rekla da ono što jeste meni problematično to je da svi oni koji su glavni a umiješani u ovo nisu u dometu naših bezbjednosnih službi. Ja sam naravno najbezbjednija kada su u dometu naših službi, iako vjerujem našim partnerima", navela je Brnabić.

Ona je rekla da je "apsolutno" sigurna da Radoje Zvicer, koji je označen kao organizator grupe za izvršenje atentata, ima političkog nalogodavca.

"Apsolutno sam sigurna, ne bih dalje govorila o tome. Ne bi mogao da postane tako jak, niti da razgrana svoju mrežu na takav način, ni da postane jedan od, na svjetskom nivou najozloglašenijih kriminalaca, da nije imao i da nema takvu podršku", rekla je Brnabić.

Bonus video: