Demobilisani borci izviždali Dodika, Cvijanović, Čovića, Stevandića i Đajića

Demobilisani pripadnici nekadašnje Vojske Republike Srpske (VRS) traže da se zakaže posebna sjednica parlamenta Republike Srpske (RS) o pravima boraca

9916 pregleda 3 komentar(a)
Demobilisani borci VRS, Foto: Screenshot/Youtube
Demobilisani borci VRS, Foto: Screenshot/Youtube

Pored zgrade Narodne skupštine Republike Srpske okupila se grupa demobilisanih boraca, koja je zvižducima ispratila ulazak u zgradu parlamenta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsednice RS Željke Cvijanović, kao i lidera HDZ BiH Dragana Čovića.

Demobiisani borci zviždali su i predsjedniku Ujedinjene Srpske (US) Nenadu Stevandiću.

Poslanik vladajućeg SNSD Vlado Đajić prišao je grupi demobilisanih boraca, ali su ga oni izviždali, poslije čega se okrenuo i otišao u zgradu parlamenta.

Demobilisani pripadnici nekadašnje Vojske Republike Srpske (VRS) traže da se zakaže posebna sjednica parlamenta Republike Srpske (RS) o pravima boraca.

Izjavili su da su nezadovoljni što je poziv da prisustvuju današnjoj sjednici parlamenta RS upućen lideru Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BIH) Draganu Čoviću da bi se obratili poslanicima.

Najavili su da će ostati ispred zgrade parlamenta dok im se ne obrati neko od nadležnih.

Narodna skupština Republike Srpske danas je počela posebno skupštinsko zasijedanje, na kojem će se razgovarati o aktuenoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Poslanicima će se obratiti i lider HDZ BiH Dragan Čović, dok je u parlament RS odbio da dođe lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, uz obrazloženje da o tim pitanjima treba razgovarati u parlamentu BiH.

Bonus video: