Vjerski poglavari u Sjevernoj Makedoniji pozvali građane da se vakcinišu

"U vrijeme pandemije, kada je skoro svako od nas pogođen tim virusom, kada je dio nas izgubio svoje najbliže, želim da na ovaj zajednički način uputimo apel da svaki građanin shvati potrebu za vakcinacijom, rekao je ministar zdravlja na konferenciji za novinare sa vjerskim poglavarima

2151 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poglavari vjerskih zajednica u Sjevernoj Makedoniji zajedno su danas pozvali građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

Oni su tu poruku da je vakcinacija najbolji način za borbu protiv koronavirusa uputili nakon sastanka sa ministrom zdravlja Sjeverne Makedonije Bekimom Salijem.

"Svi smo složni da je imunizacija najbezbjedniji način za zaštitu od širenja koronavirusa i da samo povećanjem obuhvata vakcinacije štitimo sopstveno i kolektivno zdravlje sa jedinim ciljem - boljom borbom protiv te pandemije", rekao je Sali.

On se zahvalio poglavaru Makedonske pravoslavne crkve Stefanu, reis-ul-ulemi Islamske vjerske zajednice Šaćiru Fetahu, biskupu Katoličke crkve Kiru Stojanovu i predsjedniku Jevrejske zajednice u Sjevernoj Makedoniji Pepu Leviju za tu "blagorodnu inicijativu kojim su zajedno apelovali da svaki građanin ozbiljno shvati potrebu za vakcinacijom protiv kovida 19".

"U vrijeme pandemije, kada je skoro svako od nas pogođen tim virusom, kada je dio nas izgubio svoje najbliže, želim da na ovaj zajednički način uputimo apel da svaki građanin shvati potrebu za vakcinacijom. Da odgovori na naš poziv za vakcinaciju i da nikom ne dozvoli da ga pokoleba u stremljenju za spasavanjem svog i života ljudi oko nas od ove kuge koja već dvije godine mijenja naš način života", rekao je ministar zdravlja na konferenciji za novinare sa vjerskim poglavarima.

Bonus video: