Bislimi: Insistirao sam da se sretnem sa Petkovićem

Glavni pregovarač Srbije Petar Petković medijima je izjavio da do zajedničkog susreta nije došlo zato što je to odbio njegov prištinski kolega

4069 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Šef kosovske delegacije u pregovorima sa Srbijom Besnik Bislimi negirao je tvrdnje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je kosovska strana odbila trilateralni susret u okviru dijaloga.

Prema njegovim rečima, zajednički susret je imao za cilj pripremu za budući sastanak između kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Insistirao sam da se sastanem sa Petkovićem. Međutim čini se da to nije zanimalo srpsku stranu koja je posle izašla pred medije naglasivši da je Bislimi odbio. Ovo će se potvrditi i iz samog Lajčakovog kabineta", rekao je Bislimi medijima u Briselu, a prenosi RSE.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova nijesu se sastali u utorak, 22. februara, bez obzira na nastojanje evropske strane da organizuje zajednički susret.

Više od deset sati su trajali razgovori specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) za dijalog Miroslava Lajčaka sa predstavnicima delegacija.

Glavni pregovarač Srbije Petar Petković medijima je izjavio da do zajedničkog susreta nije došlo zato što je to odbio njegov prištinski kolega.