N1: Belivuk nudi da bude svjedok saradnik u slučajevima Olivera Ivanovića, Cvijana i Savamale

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posjedovanje oružja, uhapšeni su početkom prošlog februara, a protiv njih je optužnica podignuta u avgustu

11135 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Uhapšeni vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk ponudio se da bude svjedok saradnik u slučajevima ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića i smrti političara Vladimira Cvijana, kao i rušenja u Savamali, objavio je danas N1 pozivajući se na nezvanična saznanja.

Pripremno ročište kriminalnoj grupi Belivuka i Marka Miljkovića trebalo je da bude održano danas, ali je nakon kašnjenja od više od nekoliko sati ponovo odloženo, jer je odbrana zatražila izuzeće predsjednika suda, predsjednika sudskog vijeća i postupajućeg tužioca.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posjedovanje oružja, uhapšeni su početkom prošlog februara, a protiv njih je optužnica podignuta u avgustu.

Ubrzo potom je trebalo da počne suđenje ali je ono odlagano jer je sudija kojoj je predmet dodijeljen bila duže vrijeme na bolovanju, nakon čega je predmet proslijeđen drugom sudiji. Sledeći planirani termini za suđenje su 10. i 11. mart.

Bonus video: