U BiH 247 novozaraženih koronavirusom, preminulo 13 osoba

U Federaciji BiH, u posljednja 72 sata, registrovano je 213 slučajeva zaraze koronavirusom, u Republici Srpskoj 29, a u Brčko distriktu pet novoinficiranih virusom korona

1400 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Bosni i Hercegovini (BiH) je u protekla tri dana registrovano 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 13 osoba kod kojih je potvrđena infekcija.

Podaci institucija za javno zdravstvo dva bh. entiteta i Brčko distrikta, objavljeni u ponedjeljak, 14. marta.

U protekla 72 sata, u Federaciji BiH je testiran ukupno 2.341 laboratorijski uzorak, od čega je 213 bilo pozitivno na koronavirus.

Zavodu za javno zdravstvo tog entiteta prijavljeno je osam smrtnih ishoda.

U prоtekla tri dаnа, u Republici Srpskoj tеstirаno je 310 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а kоrоnаvirus je pоtvrđеn kоd 29 оsоbа.

U tom entitetu su u tom periodu priјаvljеna čеtiri smrtnа slučаја, saopštio je Institut zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе.

U Brčko distriktu, zasebnoj administrativnoj jedinici u BiH, registrovano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je jedna osoba kojoj je potvrđena infekcija.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, u BiH je od početka pandemije do 11. marta potvrđeno 373.105 slučajeva zaraze, a preminulo je 15.614 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Bonus video: