Vučić: Djelovi Podgorice i regiona pokušavaju da nas uvuku u sukobe

"Hoće da nas oblježe kao nekog ko je protiv zapadne civilizacije, da bismo bili fizički onemogućeni da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji", kazao je predsjednik Srbije

26994 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras da "neki" u regionu "igraju igru" protiv Srbije, jer hoće da je okrenu protiv Zapada.

"Hoće da nas oblježe kao nekog ko je protiv zapadne civilizacije, da bismo bili fizički onemogućeni da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji, hoće da pokušaju nas uvuku u sukobe, i Priština i djelovi Podgorice, Zagreba i Sarajeva", kazao je Vučić u Palati Srbija.

Predstavnik Srba sa Kosova i Metohije Dalibor Jevtić naglasio je da nikad nije bio teži položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

"Na dijelu je institucionalno nasilje nad Srbima i svaki dan je sve teže. Neko očigledno ima nameru da nas stavi u što teži položaj", kazao je on.

Jevtić je najavio proteste u petak na sjeveru Kosova, uz poruku da Srbi sa te teritorije ne žele da im neko u 21. vijeku skraćuje osnovna ljudska prava.

Bonus video: