Prijave protiv Vučića i Kurtija zbog onemogućavanja Srbima sa Kosova da glasaju 3. aprila

"Mi nećemo imati namjeru da kao ostali ćutimo na očigledni kriminal koji se odnosi na kršenje ustavnih prava stanovništva Kosova i Metohije", rekao je Rajević

4578 pregleda 83 reakcija 0 komentar(a)
Vučić, Foto: Shutterstock
Vučić, Foto: Shutterstock

Novi policijsko-sindikalni savez podnio je danas krivične prijave protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog "onemogućavanja" Srbima sa Kosova da glasaju na izborima 3. aprila.

Član rukovodstva tog sindikata Zdravko Rajević kazao je novinarima ispred Palate pravde u Beogradu da su prijave podnijeli protiv Vučića i Kurtija zbog "saučesništva u ugrožavanju nezavisnosti i teritorijalne cjeline" Srbije.

"Mi nećemo imati namjeru da kao ostali ćutimo na očigledni kriminal koji se odnosi na kršenje ustavnih prava stanovništva Kosova i Metohije", rekao je Rajević.

On je dodao da "postoji sumnja" da je Vučić donio "veći broj štetnih odluka sa mjesta predsjednika države, koje će biti krivično-pravno obrađene".

Ocijenio je da je Vlada Srbije morala da raskine Briselski sporazum, kao i da su na svakom biračkom mjestu na teritoriji Kosova trebalo da budu raspoređeni pripadnici UNMIK, kako bi "svi stanovnici Srbije ostvarili svoje biračko pravo na području te autonomne pokrajine".

Bonus video: