Vučić: Samo ja znam ko će biti mandatar, tvrdnje o uticaju Zapada ili Moskve obične gluposti

Komentarišući Rezoluciju Evropskog parlamenta, u kojoj se Srbija poziva da uskladi spoljnu politiku sa EU po pitanju Rusije, Vučić je rekao da je Beograd primio k znanju to što tamo piše, ali da se "nadao da oni imaju pametnija posla"

4762 pregleda 10 komentar(a)
Vučić, Foto: Shutterstock
Vučić, Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas ocjene da na proces formiranja nove Vlade Srbije utiče neko sa Zapada ili iz Rusije i te tvrdnje nazvao "glupostima".

"Niti me ko šta pita, niti mi ko šta govori. A samo ja znam ko će da bude mandatar. Ne postoji nijedan drugi čovjek koji može da misli da zna ko će to da bude", rekao je Vučić.

On je rekao da to svakako neće biti posljedica pritiska iz neke ambasade ili centra moći, jer je samostalno odlučivanje "jedno od najvažnijih nasljeđa koje ostavlja".

Komentarišući Rezoluciju Evropskog parlamenta, u kojoj se Srbija poziva da uskladi spoljnu politiku sa EU po pitanju Rusije, Vučić je rekao da je Beograd primio k znanju to što tamo piše, ali da se "nadao da oni imaju pametnija posla".

"Blago njima ako u ovom trenutku nemaju pametnija posla nego da Srbiji šalju pisma kako i šta bi trebalo da čini, sa pritiscima i prijetnjama... Primićemo k znanju šta govore i mnoge pametne stvari smo čuli, ali ako nemaju pametnija posla i ako ne mogu da se iživljavaju na Moskvi, pa bi malo na Beogradu, ja im čestitam na tome i nemam problem sa tim. Oni neka rade svoj posao, a mi ćemo svoj", rekao je Vučić.

Govoreći o sukobu u Ukrajini, Vučić je ocijenio da se tu radi i o sukobu Zapada i Rusije u kojem se ide na to da se postigne poraz druge strane.

"Poraz druge strane neće lako doći za bilo koga i to će dugo trajati. A onda ćemo svi, i cijela Evropa i cijeli svijet to da osjetimo. Raste cijena nafte i gasa, osnovnih prehrambenih proizvoda. Neće biti jednostavno", rekao je Vučić.

Bonus video: