Beogradski odbor SNS-a jednoglasno podržao Šapića za gradonačelnika

Sjednica gradskog parlamenta na kojoj će odbornici birati novog gradonačelnika trebalo bi da bude održana u subotu, 18. juna

2705 pregleda 1 komentar(a)
Šapić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Šapić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je danas odlučio da za gradonačelnika glavnog grada Srbije predloži Aleksandra Šapića.

Premijerka Srbije i povjerenica SNS-a za Beograd Ana Brnabić kazala je poslije sjednice gradskog odbora te stranke da je "sad na Predsjedništvu" stranke da glasa o Šapićevoj kandidaturi.

"Gradski odbor jednoglasno je odlučio da Predsjedništvo glasa o tome da Aleksandar Šapić bude naš kandidat za gradonačelnika Beograda", rekla je Brnabić.

Iz SNS-a je prethodno saopšteno da od gradonačelnika očekuju da "marljivo i vrijedno radi na novim i započetim projektima, izgradnji infrastrukture, na rješavanju komunalnih problema, da građanima obezbijedi još bolje uslove života, i da slijedi politiku koju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, a to je politika mira, stabilnosti, razvoja i prosperiteta".

"Lista 'Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve' nastaviće da vodi odgovornu i domaćinsku politiku u Beogradu, a sve u interesu građana koji su nam na prvom mjestu i koji su nam dali svoje povjerenje na izborima", stoji u saopštenju SNS-a.

Mediji su prethodno javili da će Predsjedništvo SNS-a na sjednici u četvrtak zvanično predložiti Šapića za gradonačelnika Beograda, a sjednica gradskog parlamenta na kojoj će odbornici birati novog gradonačelnika trebalo bi da bude održana u subotu, 18. juna.

Bonus video: