Dodik: Ako nema statusa kandidata za BiH, ne važi ni dogovor iz Brisela

Predsjednici vladajuće koalicije iz Republike Srpske (RS) ranije su ovog mjeseca u Briselu prihvatili dokument "Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja napreduje na evropskom putu" kako bi doprinijeli nastojanjima da krajem mjeseca BiH dobije priliku da po ubrzanom principu dobije kandidatski status za članstvo u EU

5958 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da "ako nema kandidatskog statusa za BiH, umire i dogovor u Briselu". Predsjednici vladajuće koalicije iz Republike Srpske (RS) ranije su ovog mjeseca u Briselu prihvatili dokument "Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja napreduje na evropskom putu" kako bi doprinijeli nastojanjima da krajem mjeseca BiH dobije priliku da po ubrzanom principu dobije kandidatski status za članstvo u EU. "Ništa nismo potpisali, načelno smo prihvatili taj dokument, jer smo razumjeli da taj dokument može da doprinese da BiH krajem mjeseca dobije kandidatski status", kazao je tada Dodik. On je danas na Tviteru napisao da je sastanak u Briselu bio motivisan željom predsjednika Evropskog saveta Šarla Mišela da ponudi Evropskom savjetu određen dogovor za političare iz BiH.

"I dalje stojim iza toga. Ako dobijemo kandidatski status, sve što je tamo dogovoreno treba da bude ispunjeno", naveo je Dodik.

Bonus video: