poručio da neće razmatrati uvođenje sankcija rusiji

Vučić: Nećemo potpisati sporazum o međusobnom priznanju s Kosovom, ne vidim smisao ali sam spreman za dijalog s Kurtijem

Kako je naveo, "iscrpio je rezervoar pristojnih odgovora na sve to"

17221 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće potpisati sporazum o međusobnom priznanju sa Kosovom, navodeći da je spreman za dijalog sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mada "ne vidi baš neki smisao".

"Lijepo, pristojno i učtivo - nećemo. Može li nešto pristojnije od toga. Ne pada nam na pamet, nećemo da razmatramo", rekao je Vučić na Goliji, na pitanje novinara kako će Srbija odgovoriti na zahtjeve Evopskog parlamenta da uvede sankcije Rusiji i postigne sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom "zasnovan na međusobnom priznanju".

Kako je naveo, "iscrpio je rezervoar pristojnih odgovora na sve to".

Vučić je konstatovao da EP, u danas usvojenoj rezoluciji, prvi put iznosi zahtjev o međusobnom priznanju, mada je to, kako je dodao, njemački kancelar Olaf Šolc rekao "živo", misleći na njegovu nedavnu posjetu Prištini i Beogradu.

Na pitanje da li će pristati da ide na dijalog sa Kurtijem, odgovorio je potvrdno ali i dodao: "Hoću. Ne vidim baš neki smisao, a niko me nije ni zvao".