Osumnjičeni da su krili "škaljarca": Uhapšeni visoki funkcioner MUP-a Republike Srpske i sin banjalučkog biznismena

Uhapšeni Nedeljko Luburu i Bojan Roguljić

27600 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Visoki funkcioner MUP-a Republike Srpske Nedeljko Lubura i sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, Bojan Roguljić, uhapšeni su danas u Trnu kod Laktaša.

Prema izvorima Bete iz MUP Republike Srpske, Lubura i Roguljić se sumnjiče da su umiješani u skrivanje jednog od članova "škaljarskog" narko klana, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola.

"Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, izvršili su pretrese na području Banja Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981). Osobe koje su lišene slobode pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje lica, a službeno lice koristeći svoj službeni položaj pomagalo osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akciju je izveo MUP RS po nalogu Tužilaštva BiH, a u akciji su učestvovali i pripadanici Žandarmerije RS, naoružani dugim cijevima.

Oni su jutros blokirali motel "Bomi" i restoran "Jezero", koji su Roguljićevo vlasništvo.

Bonus video: