Mediji: Građanin Skoplja rekao Gruevskom da je lopov, pa htio da ga isprska suzavcem

Policija tvrdi da je sprej sa suzavcem otkrila u džepu jakne koju je nosio. Prethodno je pokušao da se popne na binu na kojoj je govorio Gruevski, ali ga je obezbjeđenje u tome spriječilo, pa je, prema nekim medijima, isprskao osobe u blizini
53 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Nikola Gruevski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.10.2017. 10:17h

Jedan građanin Skoplja je htio suzavcem da isprska lidera opozicionog VMRO DPMNE i bivšeg premijera Makedonije Nikolu Gruevskg dok je govorio na mitingu u centru Skoplja, prenio je danas portal Plus info (plusinfo.mk).

Kako se navodi, tridesetšestogodišnji R. R. je u toj namjeri spriječen brzom intervencijom policije, koja ga je odmah uhapsila.

Policija tvrdi da je sprej sa suzavcem otkrila u džepu jakne koju je nosio. Prethodno je pokušao da se popne na binu na kojoj je govorio Gruevski, ali ga je obezbjeđenje u tome spriječilo, pa je, prema nekim medijima, isprskao osobe u blizini.

Dok je Gruevski govorio na predizbornom mitingu svoje strenke R. R. je, prema portalu Plus info, upućivao pogrdne reči i uvrede lideru VMRO DPMNE i bivšem prmijeru.

Prema svjedocima on je poručivao Gruevskom da će ležati u zatvoru, da je lopov i tražio da podnese ostavku na mjesto predsjednika najveće opozicione stranke.

Skopska policija je protiv R. R. podnijela prekršajnu prijavu po članu 80 Zakona o oružju.

Bonus video: